Nieuwsbrief KBO-PCOB | 6 augustus 2018 online lezen
 
Postzegel mag opnieuw duurder worden, KBO-PCOB vreest dat post 'een luxe' wordt
 
Het versturen van de post kan binnenkort weer flink duurder worden. PostNL mag namelijk de prijs van een postzegel met maximaal 14,2 procent verhogen. Daarmee kan de prijs van een standaard postzegel vanaf oktober 2018 uitkomen op 95 cent. KBO-PCOB is hier niet blij mee. Uit ons eigen onderzoek blijkt dat de verzendkosten door zeven van de tien senioren nu al als te hoog beoordeeld worden. De hoge kosten zijn voor bijna drie van de tien senioren weleens reden geweest om een briefkaart of een pakket dan maar niet te versturen.
Lees meer
Temperaturen onverminderd hoog, het blijft oppassen bij deze warmte
 
Het is nog steeds warm en droog. Met de aanhoudende warmte blijft het oppassen geblazen. Uit ervaringen van de afgelopen weken is gebleken dat vooral 65-plussers en mensen die ziek zijn last hebben van hoge temperaturen. Zij moeten extra alert zijn op uitdroging en oververhitting. Met de warmte is de temperatuur in menig slaapkamer behoorlijk opgelopen. Slapen is een stuk lastiger. KBO-PCOB geeft tips om een goede nachtrust te bevorderen.
Lees onze tips
Ludieke actie vraagt aandacht voor groot tekort aan openbare toiletten
 
Wie heeft het Tofste Toilet van Nederland? Met deze verkiezing vraagt de Maag Lever Darm Stichting op ludieke wijze aandacht voor het tekort aan openbare toiletten. De stichting roept eigenaren van winkels, horeca en openbare gebouwen op een toilet met de wauw-factor aan te melden. KBO-PCOB pleit mee voor meer openbare toiletvoorzieningen en ondersteunt de actie. Wij zijn voor een wettelijk verankerde toiletnorm: om de 500 meter toegang tot een toilet in drukke voetgangersgebieden en winkelcentra. In een samenleving waarin iedereen meedoet, kan een openbare toiletvoorziening namelijk niet anders dan een een verplichte voorziening zijn. 
Lees meer
KNMP ook kritisch over verwijderen zelfzorgmiddelen uit pakket
 
Het besluit van het kabinet om een aantal vitaminen, mineralen en paracetamol uit het basispakket te verwijderen op advies van Zorginstituut Nederland, is ‘penny wise, pound foolish‘ (verkeerde zuinigheid, red.), vindt voorzitter Gerben Klein Nulent van apothekersorganisatie KNMP. De organisatie zit daarmee op dezelfde lijn als KBO-PCOB. Wij schreven samen met KNMP en het Reumafonds een brief aan de Tweede Kamer. 
Lees meer
Rapport over misstanden in de thuiszorg is een wake-up call
 
De Consumentenbond heeft na eigen onderzoek geconstateerd dat veel thuiszorgorganisaties de zaken niet op orde hebben voor het leveren van goede en veilige zorg. Zo worden patiënten onterecht vastgezet in hun rolstoel en dient ongeschoold personeel insuline en sondevoeding toe. KBO-PCOB vindt de uitkomsten van het onderzoek verontrustend.
“Senioren moeten kunnen bouwen op betrouwbare en deskundige thuiszorg, zonder enige twijfel over de kwaliteit.”
Lees meer
Spel DobbelFit verkleint kans op val in en om huis
 
De eerste week van oktober vindt de Valpreventieweek plaats. Met veel aandacht voor het voorkomen van vallen in en om het huis. En dat is hard nodig! In Nederland maakt iedere vijf minuten een 65-plusser een val waardoor hij of zij naar de spoedeisende hulp moet. Reden voor nog meer aandacht voor veiligheid in en om het huis, onder meer met een mede door KBO-PCOB ontwikkeld speciaal spel: DobbelFit. DobbelFit is bedoeld voor 65-plussers die fit en vitaal willen blijven en zin hebben in het spelen van een gezellig spel. Het spel is nu alvast te bestellen.
Lees meer en bestel het spel
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven nieuws van KBO‑PCOB te willen ontvangen. KBO-PCOB.nu is de digitale nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de belangenbehartiging voor senioren. KBO‑PCOB.nu verschijnt in de regel tweewekelijks.

Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden ontvangen deze nieuwsbrief. U kunt uw lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO‑PCOB.nu via www.kbo‑pcob.nl/nieuwsbrieven
Volg ons
Facebook   Twitter
 
Links naar
onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Seniorenorganisatie
KBO-PCOB
Europalaan 40
3526 KS Utrecht
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden