Nieuwsbrief KBO-PCOB | 29 maart 2018 online lezen
 
Na 40 dagen geen druppel
 
Op 14 februari 2018 startte KBO-PCOB haar actie ‘40 dagen geen druppel’ om de bewustwording rond alcoholgebruik onder senioren te vergroten. Met bijna 1500 officiële deelnemers en honderden anderen die meededen, is deze actie van  KBO-POCB-actie zeer geslaagd en een succesvolle manier om senioren en anderen aan het denken te zetten over de impact van alcohol.
Lees verder over het succes
Regeling ANW-compensatie ABP moet beter
 
Pensioenfonds ABP schrapt de zogenoemde ANW-compensatie. KBO-PCOB trekt al langer aan de bel om een regeling te treffen voor de mensen die geraakt worden door deze wijziging. Directeur Manon Vanderkaa: “We constateren nu dat het vangnet nog niet goed gespannen is. Halvering van de uitkering ligt op de loer. We willen dat de overheid en het pensioenfonds nu met een échte oplossing komen!”
Lees meer
KBO-PCOB in Algemeen Dagblad over waardig ouder worden
 
'Ouderen verdienen hun plek in de maatschappij.' Onder deze titel verscheen 22 maart een ingezonden artikel in het Algemeen Dagblad van directeur Manon Vanderkaa, Jan Slagter van Omroep Max en ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers. Op onze website leest u het hele artikel.

.
Lees het AD-artikel
Inbreng KBO-PCOB in Kamerdebat arbeidsmarkt 55+
 
Werkzoekenden tussen de 55 en 67 jaar profiteren nog niet van de aantrekkende economie en de krappe arbeidsmarkt. Op 28 maart debatteerde de Tweede Kamer hierover. De inbreng van KBO-PCOB was duidelijk hoorbaar.
Kamerleden van PvdA, GroenLinks, 50Plus, SP, D66, VVD, CDA en PVV deden diverse voorstellen die ook aansluiten bij de brief van KBO-PCOB. Dinsdag 3 april stemt de Tweede Kamer over de ingediende moties
Lees over onze inbreng
Het Laatste Avondmaal: topstuk in de geschiedenis
Het is Witte Donderdag, de donderdag voor Pasen waarop het Laatste Avondmaal van Jezus en zijn discipelen wordt herdacht. Tien tegen één: als je op internet zoekt naar een afbeelding van Het Laatste Avondmaal kom je uit bij Leonardo da Vinci (1452-1519). Zijn wereldberoemde muurschildering wordt gezien als een topstuk in de kunstgeschiedenis. Meer kunstenaars lieten zich inspireren door dit onderwerp. Die schilderijen, beeldhouwwerken en foto’s worden uiteraard steevast vergeleken met dit meesterwerk. U leest erover in het Magazine van KBO-PCOB.
Lees verder en bekijk meer foto's
Onderzoek KBO-PCOB: senioren waken over de buurt
 
Senioren spelen een grote rol in het veilig houden van de eigen wijk. Negen van de tien senioren houden bewust een oogje in het zeil en bijna de helft heeft wel eens een melding gedaan bij de politie. Het meest betrof dat een inbraak, gevolgd door het waarnemen van een verdacht persoon en vandalisme. Dit blijkt uit het jaarlijkse veiligheidsonderzoek van KBO-PCOB, de grootste seniorenorganisatie van Nederland.
Bekijk de uitkomsten
Minister wil eenzaamheid onder ouderen verminderen
 
KBO-PCOB is blij met het nieuwe plan van minister Hugo de Jonge om eenzaamheid onder ouderen te verminderen. Eenzaamheid vormt een forse bedreiging voor de gezondheid van ouderen en steeds meer ouderen lopen risico op vereenzaming. Tegelijkertijd is eenzaamheid een ingewikkeld onderwerp en niet makkelijk op te lossen. Grote maatschappelijke inzet om dit tij te keren is daarom erg belangrijk.
Lees de reactie van Manon Vanderkaa

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft aangegeven nieuws van KBO-PCOB te willen ontvangen. KBO-PCOB.nu is de digitale nieuwsbrief waarmee u op de hoogte blijft van de belangenbehartiging voor senioren. KBO-PCOB.nu verschijnt in de regel tweewekelijks.


Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen van KBO of PCOB: niet alle leden ontvangen deze nieuwsbrief. U kunt uw lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO-PCOB.nu via www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven
Volg ons
Facebook   Twitter
 

Links naar onze websites:
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl

 

Seniorenorganisatie KBO-PCOB
Europalaan 40
3526 KS Utrecht
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl

Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden