Nieuwsbrief voor leden van KBO en PCOB online lezen
 
 

KBO-PCOB Verenigingsnieuws voor leden KBO en PCOB
U leest de april-editie van de nieuwsbrief voor KBO- en PCOB-leden. Met deze maandelijkse nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van wat er speelt in onze vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten.

"De grote uitdaging waar we met elkaar voor staan is de vraag hoe ouderen actief en op een waardige manier mee kunnen blijven doen en hoe we ook hun levenservaring en wijsheid een eigen plek geven."
- Gert-Jan Segers, Jan Slagter en Manon Vanderkaa in Algemeen Dagblad
 
Levert uw afdeling een bijdrage aan het verminderen van eenzaamheid? Deel het met ons!
 E
Eenzaamheid: een actueel onderwerp. Het staat onder meer hoog op de agenda van politiek Den Haag. Als KBO-PCOB vinden we dit onderwerp ook van groot belang en willen we vooral meedenken in oplossingen. Doet u mee?

Eenzaamheid is een complex probleem, en niet zo eenvoudig op te lossen. Daarom willen we graag aan de slag met voorbeelden die kunnen inspireren en bovenal een bijdrage kunnen leveren aan de vermindering van eenzaamheid. Organiseert uw afdelingen een mooie activiteit of bijeenkomst om eenzaamheid te verminderen? Laat het ons weten!
Lees meer en stuur in
Trots op onze belangenbehartigers!
Wauw!!! Wat hebben onze lokale belangenbehartigers zich fantastisch ingezet voor seniorvriendelijke gemeenten. We zijn reuzetrots! Bekijk nu de lijst met álle afdelingen van KBO en PCOB die actief waren voor de verkiezingen. En niet onbelangrijk: inzenden van goede voorbeelden kan nog steeds.
Lees meer
Seniorvriendelijk coalitieakkoord
De gemeenteraadsverkiezingen zijn voorbij. Overal in het land werden door u manifesten aangeboden, input geleverd op lokale verkiezingsprogramma’s en debatten georganiseerd met kandidaat-raadsleden. Ook de komende periode biedt kansen om lokaal seniorvriendelijk beleid onder de aandacht te brengen.
Lees meer
Inspanningen en resultaten in de belangenbehartiging
 
Er staat weer een nieuwe rapportage belangenbehartiging voor u online. In deze rapportage leest u wat we in februari 2018 voor senioren in Nederland deden en bereikten.

Via onderstaande knop komt u bij het overzicht van rapportages. Over 2017 bieden we vier kwartaalrapportages aan. In 2018 rapporteren we per maand. De meest recente rapportage is van februari 2018.
Bekijk de resultaten van februari 2018
Bericht voor KBO-leden: Actie Vrijwillige Bijdrage verplaatst van mei naar september
 
De jaarlijkse Actie Vrijwillige Bijdrage is voor KBO-leden in 2018 in een andere maand dan in voorgaande jaren. Tot en met 2017 stond in de mei-uitgave van Nestor een overzicht van de behaalde activiteiten van Unie KBO in het voorgaande kalenderjaar. Dit overzicht ging gepaard met de vraag van directeur Manon Vanderkaa om een vrijwillige bijdrage om de voorzetting van het goede werk een duwtje in de rug te geven.
Het overzicht van wat we voor u deden en bereikten in 2017 vinden KBO-leden ook dit jaar in de mei-uitgave van het Magazine van KBO-PCOB. De Actie Vrijwillige Bijdrage is dit jaar echter – net als voor PCOB-leden – in september. U ontvangt dan een brief (met aangehechte acceptgirokaart) over deze actie bij het magazine.
Goed om te weten: Het gaat om een vrijwillige bijdrage, dus u bent tot niets verplicht. Uiteraard bevelen we de actie van aanstaande september wel alvast van harte bij u aan.
 
Voor KBO-afdelingen: int uw afdeling rond september 2018 de contributie bij de leden? Dan is het goed om extra aandacht te besteden aan het voorkomen van vragen van uw leden. U doet dit bijvoorbeeld door uw achterban nu alvast te informeren dat u als afdeling de (verplichte) contributie int en dat via het magazine een vraag om een (vrijwillige) gift komt.

"Het gevoel dat je erbij hoort, of dat je je bijvoorbeeld voor een ander inzet, zijn goede medicijnen om eenzaamheid tegen te gaan. Onze afdelingen bieden hier veel in aan.”
- reactie Manon Vanderkaa op plan van minister Hugo de Jonge
om eenzaamheid tegen te gaan

 
Ledenvoordeel, speciaal voor u!
 
Als KBO- of PCOB-lid kunt u gebruikmaken van aantrekkelijke kortingen. De lijst met ledenvoordelen is weer aangevuld. U vindt het overzicht van vaste ledenvoordelen én leuke eenmalige kortingen op onze website.
Ga naar ledenvoordeel
Gezocht: mensen die e-health gebruiken
Stagiaire Diane Klok is voor haar afstudeeronderzoek bij KBO-PCOB op zoek naar 65-plussers die zelfstandig thuis wonen en gebruikmaken van e-healthtoepassingen. Bijvoorbeeld beeldbellen met een arts of zelf bepaalde gezondheidswaarden meten, zoals bloeddruk en suikerspiegel, en die doorsturen.
Wilt u Diane helpen en zo bijdragen aan de wetenschap? Geef u dan op om mee te doen met het onderzoek. Diane zal u dan thuis komen interviewen. Meer info via mail: stagiaire2@kbo-pcob.nl Bellen kan ook: tel. 06-30321316.
Dossier AVG: privacystatement KBO-PCOB
 
Vorige maand las u het al in onze nieuwsbrief: met ingang van 25 mei 2018 wordt een nieuwe wet van kracht: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Ook KBO-PCOB krijgt met deze nieuwe wetgeving te maken want als vereniging verwerken wij persoonsgegevens in de ledenadministratie. Hoe wij omgaan met persoonsgegevens hebben wij vastgelegd in een privacystatement.
Alle informatie over KBO-PCOB en de AVG verzamelen we voor u in het Dossier AVG. In dit dossier kunt u nu ook het privacystatement vinden en downloaden.
Ga naar het Dossier AVG
Interessante actualiteiten voor u op een rij
Via onze website en het Magazine van KBO-PCOB houden we u op de hoogte van allerlei nieuws rondom de belangenbehartiging. Graag zetten we een paar interessante berichten van de afgelopen tijd voor u op een rij.
 
Voor afdelingen: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Wilt u de leden van uw afdeling toch informeren? Dan kunt u wellicht (een selectie van) onderstaande berichten in uw lokale afdelingsnieuwsbrief opnemen.

Actieplan wintersterfte dringend nodig
Iedere 500 meter een toilet voor patiënten, zwangeren, ouderen en vrouwen
Kamerdebat arbeidsmarktpositie 55-plussers
Ouderen hebben recht op intimiteit, ook in het verpleeghuis
Regeling ANW-compensatie ABP moet beter
Na de actie ’40 dagen geen druppel’
Ouderen verdienen hun plek in de maatschappij
Meer aandacht voor palliatieve zorg door toedoen van KBO-PCOB

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u lid bent van KBO of PCOB en heeft aangegeven dit bericht te willen ontvangen. KBO-PCOB Verenigingsnieuws is de digitale nieuwsbrief waarmee leden van KBO en PCOB op de hoogte blijven van wat er speelt binnen de vereniging. Ook informeren we kaderleden en andere vrijwilligers binnen de afdelingen, zodat zij hun achterban kunnen voorzien van actuele en relevante berichten. KBO-PCOB Verenigingsnieuws verschijnt tien maal per kalenderjaar.
 
Goed om te weten, speciaal voor lokale afdelingen: niet alle leden van KBO en PCOB ontvangen deze nieuwsbrief. Daarom verzoeken we afdelingen om via de eigen kanalen (bijv. de lokale afdelingswebsite of nieuwsbrief) informatie die belangrijk is voor leden verder te verspreiden. U kunt lokale leden ook vragen zich aan te melden voor KBO-PCOB Verenigingsnieuws via www.kbo-pcob.nl/nieuwsbrieven

Volg ons
Facebook   Twitter
 
KBO-PCOB.nl
UnieKBO.nl
PCOB.nl
 
Europalaan 40
3526 KS Utrecht
Telefoon: 030 – 3 400 600
E-mail: info@kbo-pcob.nl
Aanmelden  |  Reageren   |  Gegevens wijzigen  |  Afmelden